KURSUN KÜNYESİ | |
Açılması Planlanan Tarih | 14.03.2022 |
Süresi | 20 saat (5 gün) |
Eğitim Şekli | Yüz Yüze |
Ücret | 550 TL (KDV Dahil) |
Yiyecek içecek servisi kursu aşağıdaki konuları kapsamaktadır.
- Genel Turizm Bilgisi
- Genel ve Mesleki İletişim
- Yiyecek İçecek İşletmeleri
- Personel ve Gıda Hijyeni
- Servise Ön Hazırlık
- Restoranlarda Çevre Yönetimi
- Servis Uygulamaları
Dersler Turizm Fakültesi öğretim elemanları tarafından, Turizm Fakültesi derslikleri ve uygulama alanlarında yapılacaktır.
Yiyecek içecek servisi kursu otel işletmelerinin yiyecek içecek bölümü çalışanları, lokantaların servis bölümü çalışanları öncelikli olmak üzere tüm yiyecek içecek sektörü çalışanlarına ve yiyecek içecek servisi konusunda kendini geliştirmek isteyen herkesin başvurusuna açıktır.
YİYECEK İÇECEK SERVİSİ (14-18 Mart 2022 Haftası)
KONU | DERS SAATİ | İÇERİK | Öğretim Elemanı | Tarih | Saat |
Genel Turizm Bilgisi | 2 | Turizm ve Turist Kavramı, Turizmin Önemi ve İşlevleri, Turizm İşletmeleri | Prof. Dr. Elbeyi PELİT | 14 Mart Pazartesi | 09:30-11:20 |
Genel ve Mesleki İletişim | 2 | Sözlü iletişim, Beden Dili, Konuğun Konaklama Tesis Dışında Karşılaşabileceği Olağan Dışı Durumlar ve Çözümleri, Konuk Tipleri ve Davranışları, Şikayet Yönetimi | Prof. Dr. Elbeyi PELİT | 14 Mart Pazartesi | 11:30-13:20 |
Personel ve Gıda Hijyeni | 2 | Personel Hijyeni, Gıda Hijyeni | Doç. Dr. Sabri ÇELİK | 15 Mart Salı | 11:00-12:50 |
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çevre Yönetimi | 2 | Çevre, Çevre Yönetimi ve Sistemleri Kavramları ve Turizm İlişkisi, Restoranlarda Enerji, Su ve Atık Yönetimi ile Tedarik Yönetimi, Örnek Uygulamalar | Arş. Gör. Mehmet BOYRAZ | 15 Mart Salı | 13:00-14:50 |
Yiyecek İçecek İşletmeleri | 2 | Yiyecek İçecek İşletmelerinin Sınıflandırılması, Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Alanları, Yiyecek İçecek Bölümü Organizasyonu ve Servis Personellerinde Aranılan Nitelikler | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | 15 Mart Salı | 15:00-16:50 |
Servise Ön Hazırlık | 2 | Servis Malzemeleri, Servis Ofisi (Back Office) Hazırlığı, Restoran Hazırlığı | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | 17 Mart Perşembe | 10:30-12:20 |
Servis Uygulamaları | 4 | Kuver, Yiyecek Servisi, İçecek Servisi | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | 17 Mart Perşembe | 13:00-16:50 |
Servis Uygulamaları | 4 | Boşların Toplanması, Maşa Servisi | Doç. Dr. Mustafa SANDIKCI | 18 Mart Cuma | 08:30-12:20 |
TOPLAM | 20 |
ÖN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
Ön kayıt talepleri doğrultusunda kesin kayıt için kayıt ekranı yeniden açılacaktır. Kesin kayıtla ilgili ödeme işlemleri bundan sonra yapılabilecektir.
ÖDEME SEÇENEKLERİ
- HAVALE YOLUYLA ÖDEME
Banka Bilgileri
Hesap Adı: AKÜ Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi
IBAN: TR85 0001 5001 5800 7303 5118 53 (Vakıflar Bankası)
2.ONLINE ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ